Hitta det du mår bra av + pasta med champinjoner, grönkål och soltorkade tomater | gf + v

Hej på dig!

Veckorna flyger förbi och jag hinner inte riktigt med. Är det bara jag, eller går tiden fortare för varje dag som går? Typ igår var det sommar, och i dag är det två månader till julafton. Man blir ju nästan lite rädd. Tiden, du får gärna ta det lite lugnt. Tryck på paus ibland är du snäll.  

Men det ju faktiskt nog jag som ansvarar för pausknappen. Att ta tid till vila och återhämtning. Att sakta in och andas. För tiden är ju alltid det samma. 24 timmar om dygnet är det vi alla har till vårt förfogande. Även om det känns som något helt annat ibland. Och just därför känns det nu viktigare än någonsin att hitta det som jag mår av. Hur vill jag leva för att må bra? Vad är det som jag behöver? Vart vill jag lägga min energi, och hur vill jag tanka med ny energi? Svåra frågor att hitta svaren på. Men svaren finns, och det är bara jag som kan lista ut vilka som är de rätta. Och detsamma gäller dig. 

I gårdagens krönika skrev jag om just detta. Hitta det du mår bra av med fokus på kost och ätande, HÄR kan du läsa om du vill. Om att strunta i alla dieter och färdiga mallar, och istället skriva ditt eget må bra-recept. Hur ska du äta för att må allra bäst? Det är något som jag själv kämpat mycket med de senaste åren, och fortfarande gör i perioder. Men nu känns det som att jag hittat mitt sätt. Åtminstone för stunden. Och receptet som jag ska dela med mig av lite längre ner beskriver det ganska bra. Inget gluten och mycket grönt. Och framförallt enkelt, det tog mig ca 20 minuter att fixa ihop denna fina pastarätt. Och gott var det också. 

Hur är det med med dig, vad mår du bra av? Skriv gärna en liten kommentar, det skulle vara så roligt att veta hur du som läsare känner. 

// Nathalie

Pasta med champinjoner, grönkål och soltorkade tomater

(2 portioner)

3 dl valfri pasta (jag använde glutenfri penne från Go Green)
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
200 g champinjoner
100 g grönkål
1 dl soltorkade tomater
3-5 msk valfri grädde (jag använde havregrädde)
2 msk näringsjäst (går att utesluta)
0,5 tsk örtsalt
svartpeppar
chiliflakes
kruka färsk persilja

1. Koka upp vatten i en kastrull. Salta och lägg i pastan och koka tills den är mjuk. 
2. Pressa vitlöksklyftorna och fräs i olivolja i en stekpanna.
3. Skölj och skiva champinjonerna och stek tillsammans med vitlöken. 
4. Riv grönkål i mindre bitar och hacka de soltorkade tomaterna. Lägg i stekpannan tillsammans med grädden. 
5. Strö över näringsjästen och krydda med örtsalt, svartpeppar och chili. Hacka persilja och rör ner. Låt puttra en liten stund.
6. Häll bort vattnet från pastan och häll över pastan i stekpannan, blanda väl. Smaka av med salt och peppar. 


Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Sök

Price Based Country test mode enabled for testing Sverige. You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari