Latmaskens äppelpaj | gf + v

Doften av syrliga äpplen på hösten är nog en doft för sig. Lägg till lite våt gräs, löv som fastnar under skorna och krispig luft i lungorna, det blir inte mera höst än så.

Första året någonsin som äppelträden hemma hos mina föräldrar är fulla med äpplen, och goda äpplen dessutom! Plockade med mig en påse full när jag åkte därifrån senast, nu gäller det att vara påhittig och använda dem innan de blir dåliga. Och igår kväll fixade jag ihop något som jag inte ätit på länge, nämligen en skål med stekta äpplen och enkel vaniljsås. Om du tycker om äppelpaj ska du absolut testa, det är förvånansvärt gott! Jag minns att receptet kom till av misstag en gång för ett par år sedan när jag var sugen på något gott. Och jag råkade ha ett ganska tomt kylskåp. Man tager vad man haver, och ibland blir det bättre än man hade tänkt sig! Inget gluten eller socker, och det bästa av allt är att det tar typ 10 minuter. En räddare i nöden om man vill ha något gott precis NU.

Annat på gång då än äpplen i mängd och massor? Jag har fått mitt kök och wc:n tillbaka! Rörsaneringen är äntligen över, inte en dag för sent. Ännu känns det konstigt att kunna duscha precis när som helst, och för att inte tala om att gå på wc. Eller att kunna släppa ner vatten i diskhon, så underskattat! 

Nu ska jag fixa ihop en snabb lunch och sedan sticka iväg på lite ärenden. Ha det bra!

// Nathalie 

Latmaskens äppelpaj

2 msk kokosolja
1 äpple
1/2 banan
1/2 dl kokosflingor
1/2 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma

Vaniljsås
1 dl fet kokosmjölk
1/2 tsk vaniljpulver

Toppingförslag:
Mandelsmör 
BärM

Skala äpplet och bananen och skär i små bitar. Värm en stekpanna och klicka i kokosoljan och häll sedan i fruktbitarna, kokosflingorna och kryddorna. Stek på medelhög värme tills äppelbitarna blivit mjuka. Sätt till mera kanel om du så vill, det kan aldrig bli för mycket. Vispa ihop kokosmjölken och vaniljpulvret med en gaffel. Häll ”äppelpajen” i en fin skål och ät tillsammans med vaniljsåsen, bär och mandelsmör. 

Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

och få meditationen MÖT DITT FRAMTIDSJAG helt gratis!

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du exklusiva mejl med innehåll jag inte delar med mig någon annanstans. Du får även info om nya kurser, erbjudanden och produkter.

Inget spam, I promise! Du kan sluta prenumerera när som helst.