Tankar om förändring och en glutenfri vispgröt | gf + v

Ett inlägg från exakt ett år sedan, och som känns lika aktuell nu som då!


Vasa håller på att explodera i höstens alla härliga färger, det är så vackert. Hösten är verkligen fin. På flera sätt. För mig har hösten alltid varit lika med en nystart. En början på något nytt. För mig börjar året alltid på hösten. Det är då jag vill planera, organisera och göra upp nya mål.

Nu inser jag att hösten betyder något annat också. Förändring. De gröna löven blir gula. Värmen blir till krispig kyla. Sommaren är påväg att övergå till vinter. 

Allt förändras ju. Hela tiden. Naturen, världen, livet. Ja, allt. Årstiderna är kanske några av de mest tydliga exemplen. Naturen förändras mitt framför ögonen på oss. Men vi tänker inte på det. Det är en förändring vi ser som det mest självklara i världen. När det sedan kommer till livet i stort vill vi däremot att allt helst ska vara som det alltid varit. Vi är ju trots allt vanedjur. Att göra så som man alltid gjort, att äta så som man alltid brukar, att umgås med dem man alltid umgåtts med, att handla samma saker man alltid handlat. Det ger trygghet, en säker grund att stå på.

Men jag tror att alla skulle vinna på att inte enbart se förändring som något negativt och jobbigt. Kanske en förändring till och med kan föra med sig något positivt? Något nytt? Något bättre?

Som denhär vispgörten till exempel! Eller klappagröite som vi säger i Nedervetil.

Allt kan förändras, till och med vispgröt. Igår kokade jag ihop en ny version av den traditionella vispgröten. Med hirsflingor istället för mannagryn (för visst görs den på mannagryn?). En förändring, ja. Och slutresultatet blev enbart positivt. Om man tycker om vispgröt, så klart. Kika lite längre ner så kommer du till receptet. 

// Nathalie

Glutenfri vispgröt

1 liter vatten
3 dl lingon
2,5 dl hirsflingor
1 tsk salt
1/2 dl kokossocker
3 msk kokosgrädde (kan ersättas med vanlig vispgrädde)

Koka upp vattnet tillsammans med lingon och hirsflingor. Lägg i salt och kokossocker. Låt koka i ca 20 minuter. Låt svalna.
När gröten har svalnat helt lägger du i kokosgrädden och vispar gröten fluffig med en elvisp. Ät tillsammans med valfri mjölk.

Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Sök

Price Based Country test mode enabled for testing Sverige. You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari