Glutenfri och vegansk äppelpaj med vaniljglass | gf + m

Hej på er!

En helt vanlig tisdag. Lite vardagslyx i form av en jättegod äppelpaj passar bra tycker jag. Och vaniljglass till såklart! 

Botten är till största del gjord på nötter och dadlar, vilket gör den smulig och söt. Och helt vegansk eftersom den varken innehåller mjölk eller ägg. Vaniljglassen till är som pricken över i:et. Speciellt om pajen är varm. Oh my! 

Ha en riktigt bra tisdag hörni!

// Nathalie

Glutenfri äppelpaj

(liten form, ca 17 cm)

2 dl blandade nötter
1/2 dl valfritt glutenfritt mjöl
5 färska dadlar
3 msk kokosolja
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
en nypa salt
1 äpple

Värm ugnen till 200°. Skala äpplet och skär i smala klyftor. Smält kokosoljan. Mixa nötterna grovt i en matberedare. Lägg till mjöl, dadlar och kokosolja. Mixa lite till och lägg sedan i kanel, kardemumma och salt. Mixa allt till en kladdig deg, får gärna vara kvar små bitar av nötterna och dadlarna. Smörj en liten form (Ø 18 cm) med kokosolja. Tryck ut hälfen av degen i formen. Rada ut hälften av äppelbitarna. Strö sedan över restan av degen, spara lite att toppa med. Rada ut de resterande äppelbitarna och toppa med lite degsmulor. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. 

Vaniljglass

2 frysta bananer
1 burk kokosmjölk (á 400 ml, kyld)
1,5 tsk äkta vaniljpulver
1 tsk honung

Mixa de frysta bananerna i en matberedare. Lägg till kokosgrädden från burken med kokosmjölk (den tjocka delen som stigit upp till ytan). Mixa och tillsätt sedan vaniljpulver och honung. Häll över glassen i en skål och ställ i frysen i 2-3 timmar. Rör om några gånger under tiden. Glassmaskin fungerar också. Ät tillsammans med äppelpajen, eller med färska bär. 

Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Sök

Price Based Country test mode enabled for testing Sverige. You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari