Chokladiga glasspinnar med hallon | gf + v

Lördag och glass. En mycket bra kombination tycker jag.

Igår jag hade min fina vän Janica på besök. Vi åt sushi, drack lite vin och pratade om allt och inget. Dessutom sov hon över. En bättre fredagkväll (och natt) kunde det inte bli. Jag hade också fixat ihop dessa godingar som du ser på bilden. Eftersom vi blev så mätta av sushin orkade vi bara en glass på var, och det betyder ju att jag har fyra kvar för mig själv att mumsa på idag. Not bad at all.

Idag rörde jag ihop en snabb chokladsås som jag hade på glassarna, blev supergott. Men de funkar precis lika bra utan! Ta och fixa ihop dessa så har du något att njuta av ikväll, eller så har du något gott som väntar på dig imorgon. Jag misstänker att mina tre pinnar som finns kvar kommer att försvinna under kvällens gång. Ups. 

Ha det gött. 

Nathalie ♡

Chokladglass med hallon (6 st glasspinnar)

1 burk fet kokosmjölk (á 400 ml, kyld)
1 mogen banan
2 msk kakao
2 msk kokossirap (eller annan flytande sötning)
1 nypa havssalt
1,5 dl frysta hallon

Gröp ur den tjocka kokosgrädden som stigit upp till ytan ur bruken med kokosmjölk. Stavmixa kokosgrädde, banan, kakao, kokossirap och havssalt. Rör ner 1 dl hallon i glassmeten. Lägg i de resterande hallonen i botten på glassfromarna och häll sedan försiktigt i glassen. Ställ i frysen i minst 3h. När glasspinnarna ska serveras håller du formen under rinnande vatten en stund och drar sedan försiktigt bort glassarna. Ringla över chokladsåsen om du villa ha extra mycket choklad, men de är lika goda också utan. 

Chokladsås

2 msk kokosolja
1 msk kokossirap (eller annan flytande sötning)
1 msk kakao

Lägg alla ingredienserna i en kastrull och värm på låg värme. Rör om så att allt blandas väl. Använd genast. 

Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

och få meditationen MÖT DITT FRAMTIDSJAG helt gratis!

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du exklusiva mejl med innehåll jag inte delar med mig någon annanstans. Du får även info om nya kurser, erbjudanden och produkter.

Inget spam, I promise! Du kan sluta prenumerera när som helst.