Vad behöver du idag? + veckans kalender

En kär vän frågade mig det i ett meddelande i morse. Vilka är mina behov idag? Jag “hann” inte fundera på det just då, men nu när jag satte mig ner för att skriva detta kom frågan till mig igen. Och det slår mig vilken enormt viktig fråga det är. Något som vi frågar oss själva alldeles för sällan. Vilka är DINA behov idag?

Förra veckan var ganska jobbig. Jag var trött, det hände vissa världsliga, materiella saker som inte gjorde livet som företagare lättare direkt, och jag hade dessutom ett stort behov av att vara ensam. Att få egentid. Jag frågade mig själv vad jag behöver, och ganska snabbt kom svaret. Jag behövde havet. Titta ut över vattnet, känna vinden, tystnaden. Platsen var given, jag skulle åka ut till Fäboda.

Så en kväll åkte jag ut, ensam. Och det var så härligt. Så skönt att bara gå. Andas. Jag satte mig på klipporna, tänkte frysa baken av mig men där skulle jag sitta. Jag landande, och bara var närvarande med mig själv. Plötsligt fick jag för mig att balansera stenar vid vattenbrynet. Det var bara jag, havet och stenarna. Så härligt, så avkopplande.

En timme senare var jag som en ny människa. Frusen, men så mycket lättare om hjärtat.

Så kan det bli om man vänder sig inåt och frågar sig själv vad man behöver. Vad längtar kroppen, sinnet, själen efter?

Har du frågat det på länge? Vad skulle hända om du lyssnade?

Höstfärger och solnedgång.

Idag behöver jag struktur. Jag behöver få klarhet, få ordning på vad jag behöver göra denna vecka i mitt företag. Projekten avlöser varann på löpande band, och jag vill stanna upp lite för att ställa om och kunna fokusera på det som jag har framför mig.

Jag behöver också ta mig tid till att vara ute, njuta av höstfärgerna och solen.

Ikväll ska jag göra ett längre yogapass, med skön musik och massor med kuddar och filtar. Mysyoga för hela mig.

Vilka behov har du idag?

Kram!
// Nathalie

Vackra Fäboda. Tänk att jag får bo nära detta.

Och som vanligt en måndag, här kommer veckans kalender!

Måndag: Började dagen med min vanliga stund uppe i yogarummet, som nu blivit en rutin! Så glad över det. Åt frukost, och fick skjutsa Joonas till jobbet. Svarade på lite mejl och sånt när jag kom hem, och åkte sedan iväg på fotvård till fina Maria på Villa Rosenlunden (samma hus som J jobbar i). En härlig timme, det var så mycket mera än att få fötterna ompysslade. Efter det har jag skrivit en artikel, mejlat och strukturerat upp veckan. Snart in till stan på ärenden!

Tisdag: Ägnar dagen åt att förbereda matfotokursen jag har i Vasa på onsdag. På eftermiddagen kommer min kära mor på besök, ska bl.a. visa henne Fäboda 🙂 På kvällen kör jag mot Vasa och övernattar hos min bror.

Onsdag: Matfotokurs för företagare inom matbranschen på YA från tidig morgon till 1-tiden ungefär. Ska bli kul, och utmanande! Lite egna ärenden på eftermiddagen innan jag kör hemåt.

Torsdag: Kommer antagligen att vara ganska mör efter Vasa-resan, så torsdagen håller jag lugn. Ska börja förbereda Happy Food kurserna som drar igång nästa vecka. På kvällen yinyoga!

Fredag: Förbereder alla recept inför matkurserna, och jobbar med designuppdrag i den mån det behövs.

Helg: Ett besök i Nedervetil, tjejkväll och gymträning står på schemat än så länge, annars ska jag bara ta det lugnt och mysa här hemma.

Hur ser din vecka ut? 🙂

Du får jättegärna trycka på hjärtat under inlägget om du gillar det du läser! Det hjälper mig att få en bättre inblick i vilka typer av inlägg du som läsare gillar mest. Tusen tack för att du läser!

Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

2 svar

  1. Jag brukar alltid tänka ” Check in With yourself Before you Check in With others” när jag vaknar. Blir så lätt att man glömmer lyssna inåt och går in på mobilen, pratar med andra direkt på morgonen. Då är det bra med en påminnelse 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Sök

Price Based Country test mode enabled for testing Sverige. You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari