Vad behöver du göra för att nå dina mål? + veckans kalender

Vad kan du göra IDAG för att uppfylla din dröm i framtiden? Vad behöver du göra inom en vecka, en månad och ett åt? Det kan gälla ditt företag, din träning, dina relationer. Ditt liv i stort och smått. Vad är ditt One Thing som kan hjälpa dig att ta dig dit du vill?

Den uppgiften fick jag (och mina fellow grow:are) inför vår sista GROW Business Coaching-träff imorgon (en utbildning som leder till yrkesexamen för företagare, läs mera HÄR). Vad behöver jag göra för att nå mina mål i mitt företag om tio år? Hur kan jag dela in mina stora mål i mindre mål för att göra det hela mindre överväldigande?

One Thing -metoden går ut på att man utgår från ett mål man har för framtiden. Något man vill uppnå nångång. Sedan betar man av målet i 5 olika delar. Vad är det viktigaste du behöver göra för att nå ditt stora mål?

 1. Din dröm nångång i framtiden (t.ex. om 10 år)
 2. Vad är ditt One Thing du behöver göra inom 5 år för att nå ditt mål?
 3. Vad är ditt One Thing inom 1 år?
 4. Vad är ditt One Thing inom 1 månad?
 5. Vad är ditt One Thing inom 1 vecka?
 6. Vad är ditt One Thing IDAG?

Se gärna på videon nedan för att lära dig lite mera!

Vad är mitt One Thing?

Det tog faktiskt bara en halvtimme för mig att plita ner svaren, jag har med andra ord funderat rätt mycket på det här det senaste året. Men alltid kommer det nya tankar och insikter när jag sätter mig ner och skriver ner det som rör sig i mitt huvud. Och det är alltid intressant med nya verktyg! Jag kunde ju inte hålla mig till bara EN SAK på flera av punkterna, man hinner ju göra massor på 5 år, 1 år och en månad 😉

Min dröm för 2030 (mitt företag)

 • Vara fri entreprenör (obunden av arbetstid och -plats) och jobba som matkreatör, författare och yoga- & storycoach.
 • 60% av min inkomst är passiv genom olika e-kurser, e-böcker och tryckta böcker.
 • 40% av min inkomst kommer från uppdrag mot kunder

Mitt One thing inom 5 år (hösten 2024)

 • Etablerat mig som matkreatör i Finland och Sverige och gett ut en kokbok via ett förlag
 • Utbildat mig till yogalärare och storycoach, hållit min första yoga- & storyworkshop
 • Gett ut tre-fem e-kurser
 • 20% passiv inkomst

Mitt One thing inom 1 år (hösten 2020)

 • Lanserat min första e-kurs (kanske i matfoto?)
 • Gett ut min första icke gratis e-bok (kom gärna med tips 😉 )
 • Påbörjat min utbildning till yogalärare
 • Gått min första kurs i Storymetoden
 • Aktiv närvaro på SoMe
 • Passiv inkomst 10%

Mitt One thing för denna månad (aug-sep)

 • Hållit min första matfotokurs (7.9)
 • Gå kurs i Storymetoden (12-13.9)
 • Systematiskt kontakta 2 potentiella nya kunder per vecka
 • Lärt mig mera om e-kurser
 • Vara aktiv på SoMe (2 st blogginlägg per vecka, 5 st Instagram-inlägg)

Mitt One thing för denna vecka

 • Planera min innehållskalender för SoMe
 • Lyssna på webinarie om att vara freelance skribent
 • Lyssna på en podcast om att göra e-kurser
 • Kontakta 2 st potentiella nya kunder

Mitt One thing för idag

 • Publicera detta blogginlägg + Instagram-inlägg
 • Promota mina kurser i höst

Puh, det var inte lite det! Skrämmande att skriva ut mina drömmar här. Men, det är ju på det sättet jag ger dem utrymme att bli verklighet. Man måste ju våga drömma och ha stora mål!

Kanske du fick inspiration till att fundera på dina One Things? Dela gärna med dig!

Foto: Emilia Kavilo

Med mina One Things i tankarna ser min vecka ut sådär:

Måndag: Börjar veckan med att jobba hemifrån, så skönt att kunna välja. Med regn och rusk känns det mysigt att inte behöva gå ut 😉 Inledde dagen med ett telefonmöte, nu blir det jobb med bloggen (har ett nytt recept på g) och så lite planering inför veckan. Anmälningen till höstens kurser har börjat idag, du hittar dem uppe i menyn under “Kurser”! Hälften av platserna till matfotokursen har redan gått, så passa på att säkra din plats ifall du vill hänga med!

Tisdag: Först blir det behandling på Reviva, och sedan är det dags för sista träffen med GROW Business. Tänk att det gått 1,5 år sedan vi började? Om allt går bra blir jag förhoppningsvis godkänd i mitt sista yrkesprov senare i veckan, och då får jag mitt yrkesexamen i företagande. Ska skriva ett inlägg lite senare om hur jag upplevt utbildningen och vad den gjort för mig och mitt företag.

Onsdag: Jobb från campus-kontoret med diverse kunduppdrag. Både grafisk design och planering kommer det att bli. Ska också förbereda mig inför yrkesprovet och se över min innehållskalender!

Torsdag: Yrkesprov! Jag ska alltså “bevisa” att jag lärt mig och utfört vissa saker i mitt företag som krävs för att jag ska få min examen. Ska bli spännande, håll tummarna för mig! På kvällen ska jag medverka i ett event tillsammans med Jakobstads Arbis och Frukostflickorna. Kanske vi ses där? 🙂

Fredag: Efter en intensiv torsdag med både yrkesprov och event kommer jag antagligen att behöva ta det ganska lugnt på fredag. Har bl.a. en tid till en fysioterapeut på förmiddagen. Eftermiddagen kommer att gå åt till de mest akuta kundjobben.

Helgen: På lördag ska jag på Yogamarathon vid Jakobstads Arbis! Ska bli intressant att pröva några nya yogaformer. Annars har vi inget planerat, skönt. Kanske blir det en sväng till Juthbacka marknad, vi får se. Tömma våra vinbärsbuskar ska vi också göra!

Du får jättegärna trycka på hjärtat under inlägget om du gillar det du läser! Det hjälper mig att få en bättre inblick i vilka typer av inlägg du som läsare gillar mest. Tusen tack för att du läser!

Picture of Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

2 svar

  1. Tack så mycket, vad kul att det det uppskattas! Tycker själv om att läsa om andras mål och visioner, så tänkte att jag ska våga göra samma sak 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Sök

Price Based Country test mode enabled for testing Sverige. You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari