Naturlig och ekologisk hudvård från Rosenserien

Detta inlägg är ett betalt samarbete med Öb Rosenserien Ay.

Att ta hand om min hud har alltid varit viktigt för mig. I tonåren hade jag ganska mycket problem med finnar och pormaskar, ja en riktig typisk tonårshud. Det var då jag för första gången kom i kontakt med Rosenseriens produkter tack vare min faster som är återförsäljare. Jag kommer ihåg hur vi fick hudanalyser och ansiktsbehandlingar vid sommarstugan, det var verkligen en lyx. Jag använde produkterna i många år, det föll sig helt självklart eftersom de kändes så välbekanta och framför allt så sköna på huden. 

Senare tappade jag bort mig lite i hudvårdsdjungeln. Jag blev mer och mer intresserad av naturlig hudvård och testade flera olika hudvårdsserier under loppet av ett par år. Och när jag 2015 blev diagnostiserad med en autoimmun hudsjukdom blev det ännu viktigare för mig att ta hand om min hud på bästa möjliga vis. Men inga av hudvårdsserierna jag testade kändes riktigt hundra. Det var liksom något som fattades.

Det var inte förrän jag hittade tillbaka till Rosenserien som jag kände mig hemma igen. På riktigt. Äntligen hade jag hittat något som faktiskt fungerade tillsammans med min känsliga hud, och som dessutom kändes trygga och välbekanta från barndomen. Nu var min kära hud i trygga händer. Varför hade jag överhuvudtaget bytt serie från första början frågade jag mig själv?

I dag använder jag flera av Rosenseriens produkter, främst produkter för ansiktet. Därför blev jag extra glad när Rosenserien i Finland ville anlita mig för att förnya deras webbsida och dessutom skriva det här inlägget. Det finns inget bättre än att få jobba med företag vars värderingar och produkter ligger nära ens eget hjärta.

Vad är Rosenserien då?

Rosenserien är en svenskproducerad hudvårdsserie för både ansikte och kropp som värnar om människan, djuren och miljön. Deras produkter är 100% naturliga och är till stor del tillverkade av ekologiskt certifierade råvaror. Produkterna är väldigt dryga och skonsamma, och innehåller inget tillsatt vatten. De är istället baserade på aloe vera, grönt te och kallpressade oljor från växtriket. Och rosenolja såklart. 

Så gott som alla Rosenseriens produkter är veganska och godkända av både Djurens Rätt och Peta. Det betyder att varken råvaror eller slutprodukter har blivit testade på djur, vilket jag tycker är obeskrivbart viktigt. Det enda som används från djurriket är bivax i två av deras produkter (Läppcerat, Färgad dagkräm).

HÄR kan du kolla in deras sprillans nya webbsida samt bekanta dig med deras sortiment! 

Vilka produkter använder jag?

Rosenseriens Morotsolja är min absoluta favorit. Den är ljuvlig, och innehåller hela 98% ekologiskt certifierade råvaror! Jag använder morotsoljan när jag vill skämma bort mig själv lite extra och samtidigt ge min hud en riktig näringsboost. Den är speciellt bra att använda nu inför sommaren eftersom den med sitt höga karoteninnehåll hjälper huden att vänja sig vid solen igen. Och så ger den också lite färg vilket är en stor bonus nu när vi (jag) är som allra blekast!

Förutom morotsoljan använder jag Rosenseriens rengöringsserie samt fuktighetskrämer. En av Rosenseriens viktigaste produkter är deras rengöringskräm, Cleansing Cream. Rengöring är nämligen A och O för en hälsosam hud. Innan du smörjer in dig med diverse krämer är därför viktigt att först tvätta bort all smuts, damm och framför allt smink. Då sätter du en bra grund för din hudvård.

Efter att jag tvättat ansiktet med rengöringskrämen är det dags för rosenvattnet! Rosenvatten är den produkt jag förknippar allra mest med barndomens ansiktsbehandlingar. Det riktigt känns hur vattnet tar bort de sista små smutspartiklarna och hur huden blir riktigt ren. Jag sprayar rosenvatten på en bomullslapp och stryker några gånger över ansiktet och halsen.

Sen blir det smörjande! Rosenserien har flera olika fuktighetskrämer anpassade för olika hudtyper. Det finns kräm för Normal & torr hud, Torr & känslig hud samt Normal & fet hud. Jag använder för tillfället Torr & känslig eftersom min hud blir extra torr och frasig nu på vintern. Vilket säkert många andras också blir? På sommaren brukar jag däremot oftast använda Normal & torr.

Två tillskott i min hudvårdsrutin är Eye Cream och Rosenkräm. Ögonkräm har jag länge tänkt skaffa, och nu äntligen fick jag tummen ur. Huden runt ögonen är nämligen väldigt tunn och känslig, vilket gör att den inte klarar av att absorbera samma fetthalt som den övriga huden. Därför är ögonkrämen lätt och skonsam och har en sammandragande effekt.

Rosenkrämen då? Den är egentligen en antirynkkärm anpassad för mognare hudtyper, men eftersom den innehåller extra mycket näring och fukt ville jag testa att använda den som nattkräm nu när min hud är i behov av lite extra kärlek. Hittills är jag mycket nöjd, huden blir len som en babyrumpa efteråt! Och det sägs väl att man ”borde” börja använda antirynkkärm efter man fyllt 20. Vilket då betyder att jag bara är 10 år för sent ute 😉 Men bättre sent än aldrig!

Sådär ja, det var mina hudvårdsrutiner i ett nötskal. Du är varmt välkommen att höra av dig ifall du har frågor, eller så skickar du iväg ett mejl till Inga-Lill. Det är hon som är kvinnan bakom Rosenserien Finland, och hon kan verkligen sina produkter utan och innan. Hon hjälper hemskt gärna till ifall någon är i behov av råd gällande hudvård och val av produkter. Hennes kontaktuppgifter hittar du HÄR!

Och du! Fram till 15.4 får du 15% på alla produkter i Rosenseriens webbshop, så detta är verkligen ett ypperligt tillfälle att satsa lite extra på dig själv och din hud. HÄR kommer du till shopen!

Detta inlägg är ett betalt samarbete, men alla åsikter är helt och hållet mina egna. Kommersiella samarbeten gör det möjligt för mig att skapa ännu bättre innehåll till bloggen och till dig som läsare. Tryck gärna på hjärtat nedan om du gillade inlägget!

Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

och få meditationen MÖT DITT FRAMTIDSJAG helt gratis!

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du exklusiva mejl med innehåll jag inte delar med mig någon annanstans. Du får även info om nya kurser, erbjudanden och produkter.

Inget spam, I promise! Du kan sluta prenumerera när som helst.