Sötpotatissnittar med getost och valnötter | gf

Jag älskar getost. Och jag älskar sötpotatis, eller batat som vi säger här i Finland. Gör du det?

När du lägger ihop de två tillsammans får du en riktigt fin smakupplevelse. Vissa kan tycka det blir för sött, men personligen älskar jag det! Små snittar som kan serveras till förrätt eller småplocksbordet. Med valnötter, färsk rosmarin och lite flingsalt till blir det en superfin helhet. Testa vetja!

På min brunchkurs i höstas var detta en av rätterna vi lagade tillsammans. Och den blev fleras favorit!

Förresten, i april är det kursdags igen! Då håller jag kursen “Happy Food – mat som gör gott för både kropp och själ” i samarbete med Jakobstads Arbis. HÄR kan du läsa mera och anmäla dig!

Ha en fin fredag! Så skönt med helg <3

Kram Nathalie

Sötpotatisssnittar med getost och valnötter | gf

1 mindre batat (ca 300 g)
1 msk olivolja
salt och peppar
200 g getost
1 dl valnötter
färsk rosmarin

Värm ugnen till 200°. Skölj bataten och skär sedan i 0,5 cm tjocka skivor. Placera på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja, salta och peppra. Rosta i ugnen i ca 10 minuter. Skär under tiden getosten i tunna skivor och bryt valnötterna i lite mindre bitar. Placera en getostbit på varje batatskiva och lägg tillbaka i ugnen i ca 5 minuter tills osten smält lite. Dekorera snittarna med färsk rosmarin och servera varma. 

Tryck gärna på hjärtat under inlägget om du gillar det du läser! Då får jag en bättre inblick i vilka typer av recept och inlägg ni gillar mest 🙂 Tack för att du läser!

Picture of Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Sök

Price Based Country test mode enabled for testing Sverige. You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari