Min nyårsritual + veckans kalender

Tänk, vi är redan inne i mitten på januari. Två veckor inne på det nya året. Och under den här helgen har temat för mig varit att avsluta och se tillbaka på föregående år, och att sedan sätta mål och drömmar för 2019. Jag gick verkligen all in, jag deltog till och med i en workshop. Jag älskar verkligen att göra det här varje år, det har blivit lite som en ritual. En nyårsritual. Och nu tänkte jag berätta lite om vad det är jag brukar göra.

Jag tror att det finns något väldigt kraftfullt i att skriva ner sina drömmar och mål. Att verkligen känna efter vad det är man vill, där långt inne i hjärtat. Att sätt ner ord på ett papper ger en helt annan styrka än att bara ha en massa tankar som flyger runt i huvudet. Och ibland vet man kanske inte vad man vill, vilket är helt okej. Men då kan det kanske till och med vara ännu viktigare att sätta sig ner och faktiskt ta sig en funderare. Vad vill du med livet? Är du lycklig? Är det något du saknar? Hur vill du känna i din vardag? Och ibland kanske mål och drömmar bara gör en stressad, vilket man absolut ska lyssna på. Alla är vi olika, och alla har vi olika sätt att ta oss an livet. Jag är i alla fall en drömmare, och efter att jag började skriva ner mina drömmar, och även sätta konkreta mål, ja då började det hända saker.

Eftersom ett nytt år är en helt naturlig nystart tycker jag att det passar väldigt bra att ta sig tid till att djupdyka i drömmarnas värld. Och det är också en bra tid att reflektera över året som varit, för att liksom släppa och gå vidare. Bort med det gamla och in med det nya. Jag gick som sagt all in det här året, jag har gjort många olika saker för att avsluta 2018, och framför allt för känna efter vad jag vill att 2019 ska handla om. I lördags deltog jag i en workshop som hette “Set your dreams and goals for 2019”, arrangerad av fina Marika. Och det var en perfekt början på min temahelg.

Så, vilka olika delar är det som finns i min nyårsritual?

Ett brev till mig själv

Inför varje nyår brukar jag skriva ett brev till mig själv ett år framåt i tiden. I år skrev jag alltså ett brev som jag ska öppna i januari 2020. Det låter kanske flummigt och löjligt, men jag tycker det är en väldigt fin sak att göra. I brevet skriver jag om hur mitt liv ser ut ett år framåt. Var befinner jag mig, vad har hänt under året, hur mår jag. Det är helt otroligt häftigt att läsa brevet sedan om ett år. När jag i år läste brevet jag skrev för ett år sedan blev jag helt blown away. Så mycket av det jag hade skrivit (dröm och fantiserat om) hade blivit verklighet. Inte allting såklart, men en stor del. Helt galet!

Year Compass – Close 2018. Plan 2019.

Två år i rad har jag nu gjort en sk. årsresumé och årsplan i något som heter “Year Compass”. Det är ett verktyg, ett litet arbetshäfte, med frågor för att avsluta året som gått och sedan sätta intentioner och planer för året som kommer. Jag tycker jättemycket om konceptet, det är väldigt överskådligt, enkelt och snyggt. Man för en bra bild över vad man uppnått och varit med om, och sedan är det så roligt och inspirerade att fylla i frågorna om vad man vill att det nya året ska föra med sig. Och också här det är det fantastiskt roligt att läsa det man skrev för ett år sedan.

En drömkarta / dream board / vision board

Och nu kommer vi till det allra största. Det allra mäktigaste. Nämligen drömkartan. Jag gjorde min första drömkarta 2013. Hela 6 år sedan. Och varje år sedan dess har jag gjort en ny. Och det här hörni, det här är magi. I helgen gjorde jag alltså min drömkarta för 2019, och den blev så fin. På den har jag klistrat bilder, ord och meningar som jag klippt ut ur tidningar, vissa specifika bilder är också ut printade från nätet. Den kommer jag nu att placera på en plats där jag ser den varje dag det här året, så ska vi se vad som hänt om ett år. Jag kommer att skriva ett helt inlägg om hur du gör din egen drömkarta som publiceras senare i veckan, så därför ska jag inte säga mera nu. Men som sagt, det här är magi.

Där har ni den. Min nyårsritual. Kanske du blev inspirerad och vill testa någon av grejerna. Det ska du absolut göra tycker jag! Go for it! Du kan också vänta till torsdag, då kommer min guide till att göra drömkartan. Det kan också hända att du tycker att jag bara är konstig, vilket också är helt okej, haha. Alla har vi våra egenheter.

Men nu lämnar vi ritualerna, och går helt konkret in på vad jag har för planer den här veckan. Shoot!

Min kalender, vecka 3

Måndag: Idag är min dag, dagen då jag producerar innehåll eller på annat sätt jobbar med företagets utveckling. Nu på förmiddagen skriver jag klart det här inlägget, under lunchen ska jag fota ett par bilder att lägga med, och efteråt ska jag skiva klart inlägget om drömkartan. Sedan behöver jag också hinna med att skriva en uppgift till morgondagens GROW-utbildning. Och innan jag slutar för dagen, och kör iväg till Jakobstad, Joonas och det lilla ljusblåa huset, ska jag fixa min deklaration för 2018 tillsammans med min företagsrådgivare.

Tisdag: På tisdag är det dags för GROW Business Coaching i Jakobstad. Jag går alltså en 1,5 årig företagarutbildning med träffar en gång i månaden. I juni det här året ska vi bli klara, och bara under det här året som gått har det hänt massor i mitt företag. Ökad omsättning, tydligare mål, mera struktur. Ska skriva ett inlägg om det under våren. Förhoppningsvis en lugn kväll med <3

Onsdag: Resten av veckan jobbar jag från Jakobstad, och onsdagen går helt till att jobba med kundarbeten. Ett webbsideprojekt ska påbörjas och frågor inför en brandingprocess med en ny kund ska skapas.

Torsdag: Ganska långt en likadan dag som onsdagen. Fortsätter med kundarbeten, och ska skriva en ny krönika till foodly.fi. På eftermiddag blir det bindvävsbehandling i Nykaabi. Mina stackars vader behöver lite säärlek.

Fredag: Oplanerat vad jag ska jobba med på förmiddagen, antagligen fixa det som lämnat efter under veckan. På eftermiddagen kundmöte i Terjärv, och säkert en sväng förbi mina föräldrar i Nedervetil.

Helgen: Helgen spenderas i J:stad, möjligen blir det en trip till Ikea. 🙂

Picture of Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Sök

Price Based Country test mode enabled for testing Sverige. You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari