Om drömjobb, att våga och ett recept på gluten- och mjölkfri chokladgröt | gf

Hej måndag ❤

Vilken solig start på veckan vi fick, härligt. Jag hoppas att det håller i sig resten av veckan också, vill ju så gärna inviga balkongen snart! Förra året satt jag där redan den här tiden. Nu har jag inte ens tänkt tanken på att sätta mig där ute.. Håller tummarna på att våren kommer snart.

Vad har hänt sedan senast då?

Har haft väldigt intensiva veckor. Ganska mycket jobb med företaget och en hel del resande mellan Vasa, Nedervetil och Jakobstad. Jag har också gjort något som inte alls ingick i min ”plan” för livet just nu. Förra veckan ansökte jag nämligen om ett deltidsjobb i Helsingfors! Mitt drömjobb. När jag såg annonsen kunde jag inget annat än bara släppa allt och skriva den bästa killer-ansökan jag kunde. Jobbet involverade både mat och foto, styling och bloggande. Japp, mitt drömjobb. Jag gick all in, och insåg att jag verkligen, verkligen ville ha jobbet. Skickade ut alla möjliga önskningar och höll tummarna för brinn kära livet.

Väntade. Och väntade. Men tyvärr var det inte min tur den här gången. I fredags fick jag negativt besked, och blev nog väldigt besviken. Fällde ganska många tårar, och kände mig riktigt less. Jag hade hoppats SÅ mycket.

Men sedan på något sätt vände det. Det var inte meningen den här gången, och det betyder att det kommer att komma något annat som är ännu mera rätt. Jag litar på det. Och jag tror att denna process var något jag behövde gå igenom för att inse hur mycket jag älskar allt som har med mat, fotande och bloggande att göra. Det var därför jag blev så besviken. Men det var också därför jag fick en sån enorm inspirationskick efteråt. Nu vill jag utvecklas ännu mera, och hitta på en massa nytt både till bloggen och mitt företag. Ja! Under söndagen höll jag därför till i köket största delen av tiden och bara njöt. Fixade denna chokladgröt till frukost, och en hög med helt gudomliga våfflor senare på eftermiddagen. Tänkte nästan njuta ihjäl mig. Recept på våfflorna kommer senare i veckan, och gröten finns längre ner i inlägget.

Varför berättar jag det här om jobbet då? 

Jo, för att jag vill inspirera dig till att våga. Finns det något du vill, men som du inte vågar ta tag i? För tänk om du misslyckas? Tänk om du gör bort dig, eller blir sårad? Kanske någon du behöver prata med? Något du behöver ändra på? Något du behöver börja med, eller kanske avsluta? Våga. Våga ta risken. Det finns en chans att det kommer att gå helt åt skogen, och att du blir ledsen, sårad och/eller besviken.

Men kära du, det kan också bli bättre än du någonsin kunnat tro. Du kan aldrig veta om du inte vågar ta första steget och tar dig ur din comfort zone. That’s where the magic happens. Det är där vi utvecklas som människor, det är där vi växter och kommer närmare oss själva. Och när vi vågar, och vågar göra det direkt från våra hjärtan, då pratar vi verkligen om äkta magi. Då kan vad som helst hända.

Och sedan om det inte blir som du förväntat dig, ja, då klarar du det också. Det kan göra ont, men det går över. För egentligen finns det ju inget som heter misslyckande. Nej, istället är det vi kallar ”misslyckanden” gropar längs vägen. Små eller stora gropar som på ett eller annat sätt kommer att leda dig exakt dit du är på väg. Groparna leder dig rätt, även om det kanske låter helt bakvänt. Och sedan när du kravlat dig upp ur gropen (eller groparna), har du lärt dig något nytt om dig själv. Varje gång.

Det blev visst en halv roman den här gången. Men så kan det väl bli när man precis kravlat sig upp ur en grop 😉 Ha en riktigt skön påskvecka allihopa!

Kram Nathalie

 

Chokladgröt med banan & chiafrön

(1 stor portion eller 2 små)

2 dl glutenfria havregryn
2 dl vatten
1 dl havremjölk (eller annan vegetabilisk mjölk)
0,25 tsk salt
1 chiaägg (1 msk chiafrön + 3 msk vatten)
1 msk kokosolja
1,5 msk kakao
1 banan
en nypa kardemumma
(lite kokossocker)

Koka havregryn, vatten, mjölk och salt i ca 8-10 minuter. Blanda under tiden chiafrön och vatten i ett glas och låt svälla, rör om ett par gånger. Mosa 2/3 av bananen med en gaffel, spara resten till toppingen. När gröten är klar och har önskad konsistens rör du ner ”chiaägget”, kokosolja, kakao, banan och kardemumma. Smaka, och lägg till lite kokossocker eller annan sötning om du vill. Låt stå en liten stund innan servering. Toppa med exempelvis banan, kokosflarn. mandlar, quinoapuffar och bipollen.

 

Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

och få meditationen MÖT DITT FRAMTIDSJAG helt gratis!

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du exklusiva mejl med innehåll jag inte delar med mig någon annanstans. Du får även info om nya kurser, erbjudanden och produkter.

Inget spam, I promise! Du kan sluta prenumerera när som helst.