Mjölkfria glasspinnar med persika, hallon och vanilj | gf + m

SOMMAR, VART TOG DU VÄGEN?

Hej från ett regnigt Nedervetil. Egentligen tycker jag det är ganska mysigt. När det regnar på sommaren. Men nog skulle jag ju hellre ha soligt och varmt istället. Det är ju ändå snart mitten av juli.

Men det hjälper inte att klaga, nog kommer värmen ännu. Istället kan vi äta lite glass, krypa ner under filten och vara riktigt lata. För det får man ju när det regnar. Eller hur? 

Första gången på säkert 15 år som jag gör egna glasspinnar. Förr gjorde vi alltid isglass med apelsinjuice eller saft här hemma. Nu fick det bli gräddiga glasspinnar med kokosmjölk, platta persikor och vanilj. Och så mosade hallon på toppen. Jättegott blev det! Receptet finns längre ner om du vill testa.

Nästa gång ska jag testa någonting riktigt chokladigt. Med massor av smält choklad på. Har bara fem av de här glassarna att äta upp först… 😉

Kram Nathalie ♡

Mjölkfria glasspinnar med persika, hallon och vanilj (6 st)

1 burk tjock kokosmjölk (á 400 ml, kyld över natten)
4 st platta persikor
1 msk flytande honung
1/2 tsk äkta vaniljpulver
1,5 dl tinade hallon
1 tsk kokossocker

Gröp ut den tjocka kokosgrädden ur burken med kokosmjölk. Skölj persikorna, skiva i mindre bitar och ta bort kärnorna. Mixa tillsammans med kokosgrädden, honung och vaniljpulver. Smaka och lägg till mera sötning om det behövs. Mosa hallonen med en gaffel och rör ner kokossocker. Lägg hallonmoset i glassformarna, ungefär en msk per glass. Häll sedan över glassblandingen i formarna och stick i pinnar i varje glass. Frys i minst 3 h. 

Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

och få meditationen MÖT DITT FRAMTIDSJAG helt gratis!

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du exklusiva mejl med innehåll jag inte delar med mig någon annanstans. Du får även info om nya kurser, erbjudanden och produkter.

Inget spam, I promise! Du kan sluta prenumerera när som helst.