Min drömresa – yogaretreat på Bali

Det är mörkt nu. Riktigt mörkt. Första veckan in i november, och det betyder att vi nu befinner oss i den mörkaste perioden på hela året. Jag sitter här med en filt runt mig, fryser lite smått och känner att jag borde gå och lägga mig. Men istället drogs jag hit, kände att jag ville skriva lite. Och när den känslan kommer, ja då är det bara att lyda.

Mörkret känns, den kommer som en chock varje år. Mörkt när man vaknar och mörkt när man slutar jobba. Ett under om man hinner ut en sväng så länge det ännu är ljust. Men i år är det lite annorlunda för mig. Det är inte lika jobbigt som det brukar vara. För jag kommer att rymma undan mörkret i nästan en hel månad. 3,5 veckor för att vara exakt. Om exakt två veckor åker jag iväg på mitt livs resa. Min drömresa. Jag åker på yogaretreat till Bali. Ja, jag ska faktiskt åka till andra sidan jordklotet om 14 dagar. Jisses! Det känns så overkligt. 

Yogaretreaten ordnas av en åländsk tjej och yogalärare, Zandra Lundberg (Zandras yoga på Instagram, där skriver hon avskalat, inspirerande och ärligt), och Linda Wiksten, som också är åländska och yogainstruktör. Först åker vi till Balis kulturmecka Ubud, och bor mitt ute bland risfälten. Där är vi ca en vecka, och åker sedan vidare till paradisön Gili Meno. Inga bilar eller mopeder, bara grusvägar, stränder, hav och tystnad.

Jag längtar. 

De två första dagarna bor jag granne med Alchemy, en vegansk hälsorestaurang som serverar helt fantastisk raw food. Ni kan gissa var jag äter frukost..? Och lunch, middag och mellanmål. 

Jag längtar inte bara efter själva retreaten. Det jag kanske väntar allra mest på är maten. Den fantastiska maten. Jag ska få njuta av de vackraste smoothiebowlsen som finns, äta färgsprakande raw food och massor av annan grön och hälsosam mat. Och traditionell indonesisk mat också förstås. Kameran kommer att gå varm! Och jag kommer att vara ivrig som ett barn på julafton. 

Paradisöarna Gili Islands.

Jag var på Bali (i Ubud och på Gili Air) för ganska exakt två år sedan. Dock mindre än en vecka, och jag visste redan då att jag någon dag kommer jag att komma tillbaka. Det var någonting som berörde mig, jag kan inte sätta ordet på vad det var. Men aldrig har jag känt en sådan stark dragning till ett land eller en plats förut. Kanske jag bott på Bali i ett tidigare liv? Vem vet 😉

Kan det bli mera rosa?!

Men om jag ska vara helt ärlig så är jag nog nervös och stressad inför resan också. Ironiskt eller hur? Men det är väl just på grund av stressen man åker på retreat. Kommer mina flyg att klaffa? Får jag min väska? Ska jag orka yoga 2-3 timmar varje dag? Tänk om jag svettas ihjäl? Haha, ja tänk hur tankarna kan flyga iväg. Men nog ska det gå bra. Svettas, ja det kommer jag. Men kanske inte så jag dör 😉 Resan kommer hur som helst på exakt rätt tidpunkt. Jag behöver tid för mig själv, för reflektion och för att landa i allt det som hänt i mitt liv det senaste året. Hur kunde jag veta att jag behövde åka, när jag första gången läste om resan för ett år sedan? Timing <3

Nu har jag en massa jobb att få klart innan jag åker, vilket betyder att det är planering och självdisciplin som gäller. Men jag kommer nog att skriva ännu före resan, och med största sannolikhet också under resan. Nu är det sängen som gäller, gonatt!

Kram Nathalie

Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

och få meditationen MÖT DITT FRAMTIDSJAG helt gratis!

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du exklusiva mejl med innehåll jag inte delar med mig någon annanstans. Du får även info om nya kurser, erbjudanden och produkter.

Inget spam, I promise! Du kan sluta prenumerera när som helst.