Yoga

för kropp & själ

Återhämtning. Närvaro. Embodiment.

På mina yogapass vill jag bjuda in dig till att vila i kroppen. Att vila i andetaget och vara medvetet närvarande i det som pågår inom dig just där och då. Jag vill bjuda in dig till att ge dig själv en välbehövd stund av återhämtning. Mitt hjärta slår extra hårt för yinyoga och hur den yogaformen kan hjälpa oss att slappna av och hantera stress i livet. De flesta pass jag håller har därav inslag av yinyogans långsamhet och vilande.

Kommande kurser:

Min yogaresa

Yogan kom in i mitt liv när jag var strax över 20 år. Då yogade jag mest för att jag tänkte att det säkert gjorde mig gått, det var mera en form av fysisk träning än ett sätt att vända mig inåt. Yogan fick större plats i mitt liv när jag blev sjuk för 6-7 år sedan. Då var det speciellt yinyogan som gav mig verktyg till att kunna hantera allt det jag behövde ta mig igenom under min läkningsprocess.

Under åren som följde hängde yogan med. Jag återkom alltid till mattan, även om jag stundvis hade långa avbrott i min praktik. Jag upplevde att det var något som lockade mig, något som kändes som hemma när jag väl gav mig tid till att möta mig själv på yogamattan.

2018 åkte jag ensam på yogaretreat till Bali, och det var precis så drömigt som det låter. Och hur klyschigt det än är så var det där jag började leka med tanken om att någon dag utbilda mig till yogalärare.

Sommaren 2020 var det dags, då gjorde jag min första 200h yogalärarutbildning via Alma Charya Yoga School. Efter det har jag även utbildat mig inom yinyoga med Magdalena Mecweld.

Idag är min intention att ta med mig yogan utanför mattan, ta med den ut i livet. Hur kan jag vara närvarande med mig själv samtidigt som livet händer? Det, om något, är en livslång process av lärande och självutveckling.

Jag har en väldigt intuitiv praktik för tillfället, och vet inte om jag ens vill kalla den yogapraktik. Det är mitt sätt att connecta med mig själv, varken mer eller mindre. Det jag gör är att jag lyssnar till vad min kropp och själ behöver från dag till dag. Ibland är det yinyogapositioner, ibland är det fridans på köksgolvet eller ett svettigt yogaflöde, och ibland är det att bara sitta tyst med mig själv.

Vill du ha yoganyheter dirket i din inbox?

Prenumerera då på mitt nyhetsbrev och få nys om nya yogakurser och andra spännande evenemang.