Vad vill jag ge mig själv under 2020?

HEJ på dig, och gott nytt år! Hur har året börjat för dig? Här har bloggen ekat tomt i en månad, och jag har hunnit med både två veckors ledighet och komma in i vardagen igen. Efter att ha inlett året med betydligt mindre entusiasm än jag hade förväntat mig känner jag mig nu riktigt taggad och nyfiken. Det kommer att bli ett spännande år. Men istället för att skriva ett inlägg om nyårsmål och annat prestationsinriktat tänkte jag fokusera på vad jag vill ge mig själv under det här året.

YOGA!
2020 kommer att bli mitt yogaår. Året då jag ger mig själv tiden och möjligheten att fördjupa min egen yogapraktik. Jag har redan under förra året fått till en någorlunda regelbunden yogarutin här hemma, och kommer nu att vänligt men bestämt att hålla fast vid den. Både min kropp och knopp behöver verkligen yogan, märker direkt om jag prioriterat bort stunderna på mattan. Och en annan (stor) orsak till att 2020 kommer att ha ett stort yogafokus är att jag under sommaren ska gå min första yogalärarutbildning! Åh, jag kan knappt vänta. En intensiv yogasommar kommer det att bli med en 200-timmars utbildning, men jag väljer att investera i mig själv och ge mig detta 🙂

En egen dag varje vecka
Under hösten märkte jag att jag varken kan eller vill jobba med kundjobb och företagsrelaterade saker fem dagar i veckan, det kör slut på både mig och min skaparglädje. Därför bestämde jag att i år införa en dag i veckan då jag enbart gör det jag just då känner för. Ägna mig åt egna projekt, söka ny inspiration, vara helt ledig, eller vad som helst som jag behöver just den dagen. Jag ser så fram emot detta! Tror att detta kommer att göra så mycket gott för mig. Min tanke är att jag i och med detta ska ha mera energi till att jobba effektiv och kreativt de fyra andra dagarna, ska bli intressant att se hur det tar sig.

Rörelse
I och med yogan och alla hundpromenader får jag mer eller mindre rörelse varje dag, men jag känner att jag behöver något mera. Behöver stärka upp musklerna igen, och den här gången känns det som att jag börjar från noll. Vet inte om det är för att jag närmar mig 30-sträcket, men jag har fått alla möjliga slag krämpor det senaste året. Ont här och där, stel och styv och så vidare. Och det vill jag verkligen göra någonting åt. Medvetet vill jag inte använda ordet träning, för jag har lärt mig att jag inte får något gjort om jag sätter stora träningsmål. Rörelse och lek låter snällare i mina öron, och framför allt vill jag lära mig själv att 15 minuter är bättre än ingenting alls.

Fördjupa mig i självledarskap
Jag kommer att satsa mycket på mig själv i år. Det känns som att behövs! Lära mig mera om hur jag fungerar, hur jag kan jobba och leva för att må allra bäst. Hur jag kan leda mig själv helt enkelt. Något som är otroligt viktigt för alla, men kanske extra viktigt som egenföretagare. Men tyvärr något som lätt glöms bort och inte prioriteras. Jag kommer att gå ett ettårigt självledarskapsprogram, Story Lab, i Stockholm med härliga Storycoachen Katrin. Vi har träffar 6 gånger i året med olika teman som har med självledarskap, Katrins metod Storycoching och positiv psykologi att göra. Första träffen är om en vecka, dagen efter jag fyllt 30! Bästa födelsedagspresenten 🙂

Kvalitetstid med familj och vänner
Det är så lätt att vardagen bara rullar på med jobb, hemmasysslor, tider att passa, aktiviteter, och den viktiga sömnen. Och det är ju livet, vardagen. Jag älskar min och vår vardag, men jag bli bättre på att ta den där kvalitetstiden med familj och vänner. Tiden då man faktiskt umgås och ser varandra. Har du några tips om hur man får till kvalitetstid i vardagen?

Öva på att släppa mitt kontrollbehov
Japp, nu är det dags. Att inse att jag inte behöver vara överallt för se till att allt fixas, att alla har det bra eller att allt blir så som jag tänkt eller tycker att det borde vara. Nej, jag kan ta ett steg tillbaka, andas, släppa taget och låta saker bli som de blir. Både här hemma och i jobbet, i mina relationer och i livet i stort. Livet bär!

Vad vill du ge dig själv i år?

Du får jättegärna trycka på hjärtat under inlägget om du gillar det du läser! Det hjälper mig att få en bättre inblick i vilka typer av inlägg du som läsare gillar mest. Tusen tack för att du läser!

Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

och få meditationen MÖT DITT FRAMTIDSJAG helt gratis!

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du exklusiva mejl med innehåll jag inte delar med mig någon annanstans. Du får även info om nya kurser, erbjudanden och produkter.

Inget spam, I promise! Du kan sluta prenumerera när som helst.