November Journal

Mörkret tog mig ordentligt denna månad. För har det varit olidligt mörkt, eller hur? Så tacksam att vi både fick börja och avluta den med strålande solsken, och att det är 1:a december i dag känns hur bra som helst. Nu är det julmys som gäller! Men först en tillbakablick på månaden som gick.

Månadens höjdpunkter

Min inspelningsdag vid Strömsö är definitivt en av månadens höjdpunkter! En väldigt rolig upplevelse, jag som hade trott att jag skulle dö av nervositet. I helgen visas avsnittet, på lördagkväll från TV1 och på söndag från Yle Fem. Iiih, vet inte hur jag ska våga titta. Men nog blev det säkert bra 🙂 Julstämning, hälsosammare julgodis och lite prat om min bakgrund utlovas.

En annan höjdpunkt var dygnet i Tammerfors tillsammans med två vänner. Vi möttes upp i stan, checkade in på hotell och gick endast ut för att äta middag och ta en drink. Annars hade vi mysigt på hotellet med bubbel och picknick i sängen, hihi. Vi behövde visst en lugn och avkopplande helg alla tre. Sov 11 timmar gjorde vi och njöt sedan av hotellfrukost på morgonen innan lite shopping och hemfärd. Fullpott! Så underbart skönt att inte träffas hemma hos någon, utan att istället åka bort där ingen behöver agera värdinna och alla bara kan umgås och koppla av. Vi gör det i vår igen 🙂

Det har överlag varit en händelserik månad, med mycket bokade kvällar och program varje helg. Lite för mycket kan jag konstatera nu i efterhand. Och med det sagt måste jag säga att de kvällar jag (och vi) inte haft någonting planerat, utan bara kunnat mysa i soffan med brasan tänd och inga planer alls har varit de bästa kvällarna. Det är då batterierna har laddats, utan dem hade jag inte orkat med tempot tillsammans med mörkret denna månad. Balans kallas det visst!

Att få medverka i det finlandssvenska TV-programmet Strömsö var en upplevelse! Titta vilka godsaker vi lagade.

Månadens dipp

Som jag nämnde i förra punkten, det var ganska mycket i november. Både i företaget och privat, och för tillfället är jag faktiskt ganska trött. Har levererat massor med kundjobb, och har många gånger känt mig både oinspirerad och otillräcklig. Tillsammans med det gråa, våta och ack så mörka vädret har det inte varit en riktigt trevlig kombination. Och egentligen är det inget nytt alls att både november och december brukar vara hektiska månader, så jag borde väl ha kunnat förutse att jag hade varit lite för optimistisk med att det jag tackat ja till. Men det är ju alltid lätt att vara efterklok. Fortsätter på detta tema i sista punkten 🙂

Nya rutiner jag fastnat för

Har inte alls haft tid eller ork att införa nya rutiner. Eller nej, nu ljög jag! Jag och min kära vän Anki har bestämt att vi ska träffas varje fredag och gå ut och gå med hundarna, och ganska långt har vi lyckats. Nån vecka blev det lunch i stan en torsdag istället, en annan en tekopp i vår soffa. Men träffats har vi, och det är en rutin jag verkligen vill hålla fast vid. Annars har jag fortsatt ta mig tiden uppe i mitt yogarum om mornarna, och det gör så gott. 5 eller 30 minuter, ingen skillnad. Bara jag tar mig upp, landar och börjar dagen med att vara närvarande i mig själv. Det är min self care -rutin jag nu inser att jag verkligen mår bra av.

Vår älskade yogihund, observera hudvalken på sidan… 🙂 Och jag och min snygging på 80-talsfest, som också var en av månadens höjdpunkter!

Vad jag lyssnade på

Jag har faktiskt lyssnat på väldigt lite denna månad. Inte en enda podd. Julmusiken har fått göra mig sällskap några gånger när jag stått i köket och lagat julrecept, men annars har det varit ganska tyst. Har behövt tystnad och lugn och ro när jag väl inte jobbat eller varit social.

Vad jag läste

Förra månaden läste jag den fantastiska boken The Creative Doer: A Brave Woman’s Guide from Dreaming to Doing av Anna Lovind, och den fortsatte jag att bläddra i också under november. Annars har jag inte läst någonting alls, har inte haft kapacitet att ta in något nytt. Vilket känns helt okej, för nu börjar jag känna ett sug efter att läsa något riktigt bra igen. Har två böcker från Adlibirs på kommande, jag får berätta om dem i nästa inlägg 🙂

Vad jag tittade på

Netflix netflix netflix. En film som heter Wonder tittade vi där, som alla borde se. Speciellt alla som har barn. Den handlar om en pojke som föds med en ansiktsdeformation, och som efter flera år av hemundervisning ska börja skolan. Och blir mobbad såklart. Men han är en riktigt hjälte, och filmen har ett så viktigt och djupt budskap. Se den!

Vi tittade också på The Game Changer’s, den nya dokumentären om atleter som lever helt växtbaserat. En väldigt inspirerande film, fick oss att tänka till åter en gång på hur mycket animaliska produkter vi vill och ens behöver äta. Vissa saker i filmen får man kanske ta med en nypa salt, men jag tycker den gjorde sin sak och väckte tankar på ett sätt som är så i tiden. Har du sett den?

Glutenfria kikärtstortillas!

Vad jag åt

Mest rester från mina receptjobb, hehe. Gjorde tre receptutvecklingsuppdrag i november, vilket är mycket för mig. Så det har blivit väldigt mycket nya smaker i vårt kök denna månad, både jul- och vegotema. Flera av recepten hittas på kasvisreseptit.fi, bl.a. denna enkla chiapudding, en linsgryta med spagettipumpa och kikärtstortillas med halloumi. Julrecepten börjar dyka upp sajten nästa vecka!

Har inte haft tid att göra några egna recept till bloggen, vilket känns tråkigt. Men så är det bara ibland, det går inte att sätta energin på alla ställen samtidigt. Hoppas på mera inspiration och tid till bloggrecept nästa år 🙂 Utöver jobb-relaterad mat har vi ätit tacobåtar med qunioafyllning istället för kött, kan rekommenderas. Klementiner, färska dadlar och majskakor med smör på är annat jag har ätit massor av.

Chiapudding med blåbär, recept hittas på kasvisreseptit.fi

Senaste köp

Hade tänkt ha en helt köpfri november. Och ganska nära ligger jag nog, men dock inte helt. Köpte en härlig gul stickad kofta från Tammerfors som jag tycker jättemycket om. Det var ett typiskt tillfälle när ett plagg liknar en på pricken, och du bara vet att denna kommer att bli använd väldigt ofta. Försöker numera gå på enbart den känslan när jag handlar kläder. Det måste kännas 110% jag för att jag ens ska fundera på att köpa. Några nya canvastavlor och akrylfärger har också fått komma med mig hem, samt lite julblommor och en dörrkrans från stans vackra blombutik (du ser kransen på första bilden, tack mamma).

Lärdomar / Insikter

Här kommer min lärdom från det som var månadens dipp. Tacka nej lite oftare. Inte svårare än så. Jag insåg också att jag behöver mera tid för fritt skapande för att jag ska kunna vara kreativ och leverera uppdrag i mitt jobb. Mera tid för att experimentera fritt i köket, testa, leka. Väcka kreativiteten på olika sätt som inte resulterar i ett färdigt kunduppdrag. Detta är något jag verkligen behöver ge mera tid för att låta sjukna in, men jag känner att det är något otroligt viktigt för min framtid som kreativ entreprenör. Jag behöver underhålla min skaparglädje och -kraft, ge den utrymme att ta plats utan måsten och deadlines. Hur svårt som helst, men ack så viktigt. Jag återkommer högst troligen om detta längre fram. När jag fått smälta det lite.

Färska dadlar fyllda med hasselnötter och rullade i lakritspulver. Jag säger bara mmmm! Recept hittas på kasvisreseptit.fi

Mål till nästa månad

Mitt mål till december är att njuta av julstämningen redan nu och att ta en dag i taget. Har tre fullspäckade veckor framför mig innan jag tar julledigt fredagen innan julafton. Sedan ska jag vara ledig till efter nyår, och som jag behöver den ledigheten! Men även om jag har mycket att göra veckorna framöver vill jag inte att december bara ska susa förbi, jag vill hinna njuta och sakta ner också. Få se hur den kombinationen kommer att lyckas 🙂

Hur vill du att din december ska se ut?

Du får jättegärna trycka på hjärtat under inlägget om du gillar det du läser! Det hjälper mig att få en bättre inblick i vilka typer av inlägg du som läsare gillar mest. Tusen tack för att du läser!

Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

2 svar

  1. Det var helt ljuvligt att få ha dig på besök på Strömsö <3 SÅ berörd av allt du delade med dig av. Nu hoppas jag du orkar med allt som väntar i december!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

och få meditationen MÖT DITT FRAMTIDSJAG helt gratis!

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du exklusiva mejl med innehåll jag inte delar med mig någon annanstans. Du får även info om nya kurser, erbjudanden och produkter.

Inget spam, I promise! Du kan sluta prenumerera när som helst.