Häggdoft, gröna smoothies och veckans kalender

Hur kan en doft göra en så glad? Doften av hägg är en av mina allra bästa dofter. Den tar mig tillbaka till barndomen, till cykelturerna då vi cyklade till vårt ”hägg-ställe” och doftade på den stora häggen vid vägen. Det var en av mina favorithändelser på försomrarna. Tänk att en doft kan rymma så många minnen?

Igår märkte jag att häggen slagit ut på andra sidan vägen. Och i dag hade de första börjat blomma här i vår trädgård. Vi har minst sex häggar runt gården, de ramar in huset tillsammans med massor av syrener. Jag är överlycklig. De närmaste veckorna kommer jag att gå omkring och le som ett fån och dofta på allt som slår ut. Det är så spännande att få uppleva våren för första gången i det här huset. Vi har ingen aning om hur det kommer att se ut här när allting slagit ut. Det är en av de största fördelarna med att flytta in i ett gammalt hus med trädgård. Stora träd och gigantiska bärbuskar finns redan. Nu gäller det bara att få lite ordning på allting, rensa ogräs, ta bort gamla rötter och snygga till. Men det får ta det tid den tar.

Nu ska jag bara njuta av den här tiden, det är nu det är som bäst.

På tal om att njuta. Nu när värmen kommit tillbaka vill åtminstone jag äta lätt och fräscht. Mera grönt och mera frukt. Därför mixade jag precis ihop denna gröna skönhet till mellanmål. En smoothie gjord på avokado, banan, grönt äpple, fryst grönkål och kokosmjölk. Så mättande och helt underbart god! Konsistensen blev perfekt, lagom tjock och krämig. Här kommer receptet om du vill testa!

Grön smoothie med 5 ingredienser

ca 1 dl fryst grönkål
1 banan
0,5 avokado
1 grönt äpple
1-2 dl valfri vätska, jag använde krämig kokosmjölk

Mixa allting i en mixer eller med en stavmixer. Toppa med exempelvis mysli och bär. Njut 🙂

Och här kommer veckans planer:

Måndag: I dag jobbar jag hemifrån. Sitter bredvid vasen med hägg och småler, här är det ganska bra att sitta. Började morgonen med en videoträff med mina fellow GROW Business -tjejer. Vi brukar träffas en gång i månaden mellan våra utbildningsdagar och prata om allt som rör våra företag. Nu har vi inte fått till någon träff sedan jag flyttade till Jakobstad, så det fick bli video istället. Vilket fungerade hur bra som helst. Så bra att ha likasinnade människor i sin närhet. Bestämde mig efter det att helt gå på känsla idag, och göra det som jag känner mig dragen till. Och nu håller jag på och färdigställer min e-bok! Tydligen var det det som skulle göras idag. Så skönt med en sån dag, har det lite lugnare på jobbfronten nu så då passar det bra att ge sig hän åt egna projekt.

Tisdag: Om allt går enligt planerna ska Aromas webbsida ska lanseras på förmiddagen! Jippie! Både jag och kunden är supernöjda, ett riktigt drömprojekt har det varit. På eftermiddagen blir det Grow-utbildning, ska bli kul att träffa alla igen.

Onsdag: Filmredigering på schemat, och på eftermiddagen åker jag till Vasa för ett möte. På kvällen ska jag passa på att gå på Salsa Vaasa’s Socials (dansparty varje onsdag hela sommaren!) och dansa lite innan jag kör iväg hemåt 🙂

Torsdag: Layoutjobb med ett nytt projekt, ska bli kul att få jobba med trycksaker igen efter ganska mycket webbdesign. På kvällen är det dags för vårens sista ridlektion, hur ska jag kunna vänta till hösten?

Fredag: Jobbmässigt är dagen oplanerad än så länge, kommer att jobba med det som då är mest aktuellt. Lunchdejt med Isabella aka Träningspaletten är jag inbokad, och så blir det After Work med företagarna på Allegro.

Du får jättegärna trycka på hjärtat under inlägget om du gillar det du läser! Det hjälper mig att få en bättre inblick i vilka typer av inlägg du som läsare gillar mest. Tusen tack för att du läser!

Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

och få meditationen MÖT DITT FRAMTIDSJAG helt gratis!

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du exklusiva mejl med innehåll jag inte delar med mig någon annanstans. Du får även info om nya kurser, erbjudanden och produkter.

Inget spam, I promise! Du kan sluta prenumerera när som helst.