Knäck med pepparkaka och flingsalt | gf + m

Det här receptet misslyckades jag med flera gånger innan det blev som jag tänkt, och det var det värt! knäck har alltid varit en av mina favorit julgodis, och att kunna göra dem lite hälsosammare och fortfarande lika goda känns väldigt bra. 

Knäck med pepparkaka och flingsalt | gf + m

2 dl fet kokosmjölk 
0,5 dl kokossocker 
2 msk flytande honung 
0,5 tsk pepparkakskydda 
1 msk kokosolja 
flingsalt

 1. Koka upp kokosmjölk, kokossocker och honung i en stor kastrull. Sänk sedan till medellågt värme och låt knäcksmeten puttra tills det tjocknat, ca 15-20 min.

2. Rör till sist ner pepparkakskrydda och kokosolja och häll genast över smeten i knäckformar. Toppa med lite flingsalt och ställ i kylskåpet i 1-2 timmar.

Nathalie Aurén

Nathalie Aurén

Kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar:

Hej på dig!

Jag heter Nathalie Aurén, jag är konstnär och kreativ entreprenör bosatt i Jakobstad, Finland. Jag ser det vackra i det lilla, jag brinner för att skapa och utrycka mig kreativt. Jag är här för att inspirera dig till att våga vara dig själv och leva det liv du vill leva. Här på min blogg kan du ta del av vegetariska recept, tankar om att leva kreativt och hitta sin egen väg i det som vi kallar livet.